Skärgården

 • Kosteröarna är ett närmast ett måste för dig som besöker Strömstad. 

  Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009. I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Här finns både unika, sällsynta och vanliga arter. Området nyttjas varsamt med både människans och naturens bästa för ögonen - allt för att bevara den unika miljö som Kosterhavet och skärgården är. 
  Ni finner mer info på
  www.kosteroarna.com      http://www.kostermarin.se/Tidtabeller.php     http://www.vastsverige.com/stromstad/artikel/res-till-koster/
 • Styrsö havsbad

  Vid Kosterfjorden i Bohusläns norra skärgård, endast 15 minuter med båt från Strömstads norra hamn, ligger Styrsö Havsbad.Inbäddad mellan granitklipporna vilar en alldeles fantastisk sandstrand i grunt kristallklart vatten.

 • Nord & Syd Långö
  Ett populärt utflyktsmål sommartid, ön erbjuder fina bad- och strövområden. Ett system av stigar från Alaska leder till utsiktspunkter och badplatser.

 • Ursholmen och Fisketurer
  Sälsafari med besök på Ursholmen gör man bäst med Sehlin charter. Njut av en guidad skärgårdstur till västligaste öarna i Sverige. Vi åker mellan Syd- Nordkoster till Ursholmen. Här har vi Sveriges enda marina nationalpark ,Kosterhavet. Ni upplever ett fantastiskt marint och enormt fågelliv. Se de nyfikna knubbsälarna simma kring båten och när de ligger och solar sig på klipporna.
  http://www.selincharter.se/11.html