Camping

Camping

Så här fungerar det att campa hos oss

Incheckning sker efter kl 15.00 i receptionen och utcheckning senast kl 12.00 på avresedagen. 

Tält och Husbilar får gärna boka campingtomt men Husvagnar och Husbilar kan inte stå på tälttomter. Tänk på att våra tomter är 100kvm, har ni stora tält eller fordon ber vi er kontakta oss innan ni bokar.

Självklart har vi fri parkering där du bor, platserna är 10x10 m Respektera dock att det gäller ett fordon per plats. Besökare hänvisas till parkeringen utanför campingområdet. Våra eluttag innehåller 10 ampere. Adapter finns att köpa i receptionen om det behövs. . Dusch kostar 5 kronor/3 minuter, man laddar sitt kort i receptionen. Saldoläsare sitter i servicehusens kök. Tänk på att det skall vara lugn och ro hela dagen och mellan kl. 23.00 - 07.00 skall det vara tyst. Tömning av tank finns på 4 ställen. Ett vid varje servicehus och en innanför bommen vid nedre infarten.

Servicehusen

Vi har 3 stora servicehus. Dam och herrsida med toaletter och duschar, en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, diskrum och kök samt latrintömning. Varmvatten till dusch kostar 5 kronor för 3 minuter. I A och C huset finns även separat skötrum till baby, i servicehus B har vi skötrum i rummet som är handikappanpassat. I köket finns sittplats för 4 personer, en spis, en kyl och möjligheter att diska. På utsidan varje hus har vi sittplatser på altan.

Grillplatser
På campingen har vi ett flertal grillplatser som ni är välkomna att nyttja. En framför varje servicehus och tre andra ute på området. Du får grilla på området men endast i grillar, öppen eld på marken är ej tillåtet. Vid sopstationerna finns speciella tunnor för aska som grillkolen skall tömmas i.

Bad
Seläterbadet ligger 900 meter från campingens västra del och Capri ligger ca 2 km från oss bilvägen. Både Seläter och Capri har parkeringsmöjligheter.

Vår miljö
Hos oss finns möjlighet att koppla av i en lugn och avstressande miljö. Du bor nära ekdungar, promenadslingor och porlande vattendrag. I tidig gryning finns chans att se vilda djur som rådjur och älg. Under sommar och höst förgylls markerna av bär och svamp. På området finns bl.a minigolf, megaschack, luffarschack och lekplatser.

Säkerhet

Oavsett om man har tält, husvagn eller husbil är campinglivet något som lockar många.
Både husvagnar och tält brinner snabbt och ofta handlar det om några få minuter innan branden är över.  Det finns därför regler som campingägaren skall följa för campingens brandskydd. Men även du som campinggäst har ett ansvar att minska risken för brand, både för din egen och andras säkerhet.
Brandskydd En brandvarnare och en gasolvarnare ger dig en tidig varning. En brandsläckare och en brandfilt ger dig en god chans att stoppa branden i tid, också om det brinner hos grannen. Grilla en bit bort från tältet eller husvagnen för att inte giftig koloxid skall komma in där. Ställ grillen på ett jämnt och obrännbart underlag  och ha hela tiden uppsikt över den. På vår sida om grillning finns fler grilltips. Gasol är en brandfarlig gas och skall därför hanteras med försiktighet. Har du gasol i husvagnen bör du också ha en gasolvarnare. Gasolutrustning placeras med tillräckligt avstånd från brännbart material och avståndet bör vara minst 60 cm.

Säkerhetsavstånd
Om tält eller husvagnar står för nära varandra är det stor risk att en brand sprider sig till grannarna. Därför är det viktigt att du håller de avstånd som rekommenderas. Avståndet mellan husvagnar och husbilar bör vara minst fyra meter och mellan tält minst tre meter.