Vilda & tama djur, en del av campinglivet på Seläter

Vilda & tama djur, en del av campinglivet på Seläter

På Seläter camping välkomnar vi era husdjur.
Koppeltvång gäller på hela campingen året om. För alla oss som älskar djur är det ibland svårt att förstå andra människors rädsla eller irritation över husdjur. Det är viktigt att vi tänker till och lyssnar till våra medmänniskor och deras känslor. På camping bor vi trångt och det är lyhört, det är då extra viktigt att visa hänsyn.

Det finns bajspåsar att köpa i receptionen och flera papperskorgar ute på området.

Pälsdjur i stugorna får inte vistas i sängar eller soffor.

Vi har flera fina uppmärkta spår runt campingen. Se under aktiviteter.

16 § Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt. Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter som avviker från första stycket. Om det behövs till skydd för viltet får sådana föreskrifter innebära att en hund skall hållas kopplad.

I lagen om tillsyn över hundar och katter står att hundar under tiden den 1 mars till 20 augusti ska hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lös i marker där det finns vilt. Det innebär inte automatiskt att hunden måste vara kopplad, men du behöver ha en sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel. Lagen finns till för att förhindra att hundar stör eller jagar vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.

 

På campingen ser vi ofta både rådjur och hare. En och annan skogsmus tittar fram ibland.
Myror har vi flera sorter, så länge de stannar på utsidan stugan är vi glada men om de kommer in får vi be er kontakta receptionen så får ni myrdosor. Tänk på att socker och matrester lockar både geting, flugor och myror.

Vi kompenserar inte för "störande" djur
Välkommen till Seläter camping, mitt i naturen.