Vilda & tama djur, en del av campinglivet på Seläter

Vilda & tama djur, en del av campinglivet på Seläter

På Seläter Camping välkomnar vi era husdjur.

Runt vår camping finns det flera fina uppmärkta vandringsleder som är perfekta för långa promenader med din hund. I vår servicebutik i receptionen finns det bajspåsar och lite hundgodis att köpa om du glömt att ta med. Pälsdjur är tillåtna i våra stugor men viktigt att tänka på är att de inte vistas i sängar eller soffor.

För alla oss som älskar djur är det ibland svårt att förstå andra människors rädsla eller irritation över husdjur. Det är viktigt att vi tänker till och lyssnar till våra medmänniskor och deras känslor. På camping bor vi trångt och det är lyhört, det är då extra viktigt att visa hänsyn. När du bor hos oss önskar vi att ni har er hund kopplad inom campingområdet. 

I vår restaurang är hundar välkomna på vår uteservering och det finns vattenskålar där de kan släcka sin törst under varma sommardagar.

 

I lagen om tillsyn över hundar och katter står att hundar under tiden den 1 mars till 20 augusti ska hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lös i marker där det finns vilt. Det innebär inte automatiskt att hunden måste vara kopplad, men du behöver ha en sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel. Lagen finns till för att förhindra att hundar stör eller jagar vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.

 

 

På campingen ser vi ofta både rådjur, räv och hare. En och annan skogsmus tittar fram ibland. Rävarna är nyfikna djur och de kommer gärna nära inpå oss människor. Det är viktigt att inte glömma att de är vilda och därför ber vi er att motstå frestelsen att ge dem något att äta. 
Myror har vi flera sorter, så länge de stannar på utsidan stugan är vi glada men om de kommer in får vi be er kontakta receptionen så får ni myrdosor. Tänk på att socker och matrester lockar både geting, flugor och myror.

Vi kompenserar inte för "störande" djur
Välkommen till Seläter camping, mitt i naturen.